Telefoonnummer

+123-456-7890

Email

mail@domain.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Kapper Etten Leur

Een beginnend kapper kan tot dertig uur onderzoek in de klas of op het internet en vier jaar opleiding nodig hebben om bekwaam te worden. Diezelfde beginnende kapper kan tot veertig uur les of internetonderzoek en twee of vier jaar opleiding nodig hebben om een expert te worden.

Zodra de beginneling de vereiste opleiding heeft gevolgd, gaat hij op zoek naar een baan op dit gebied. Dit is eigenlijk het gemakkelijke deel. Opleiding voor een baan in een kapsalon, afhankelijk van welke kant van het hek je bent op, kan variëren van wordt betaald $ 10 per uur voor part-time werk tot wordt betaald meer als $ 20 per uur voor een full-time baan. Het makkelijke deel is het vinden van een baan.

De opleiding kan een paar jaar duren, afhankelijk van het tempo van de kappersschool. Sommige scholen kunnen een jaar vrij nemen, maar vele doen dat niet. Nadat de student zijn opleiding heeft voltooid en een certificaat heeft behaald, begint hij aan het begin van een knipcarrière in een salon. Dit is het moeilijkste deel van elke knipbeurt. Ze moeten de vaardigheden opbouwen in geduld en leren om het haar te laten groeien waar het moet groeien.

Ik heb een kleine formule gemaakt die ik gebruik met de meeste van mijn studenten. Hier is het:

Dit iframe behandelt de vaardigheden die nodig zijn voor het knippen van haar, en het omgaan met mensen die daar beneden haar hebben. Ik gebruik het zelfs met mijn eigen klanten die kort haar hebben. Ik bouw deze vaardigheden op in de klas, en dan werk ik aan de techniek met de studenten nadat ze hun opleiding hebben doorlopen en ze zich zelfverzekerd en in staat voelen om het in hun eigen huis te gebruiken.

Als je haar knipt, moet je aandacht besteden aan deze vier gebieden:

1. Zelfmanagement. Dit is het vermogen om het beste van wie je bent aan je werk te geven. Dit kan op een groot aantal manieren gebeuren. Weet wat je sterke en zwakke punten zijn. Als je eenmaal weet wat je sterke punten zijn, ga dan door het proces van proberen ze te verbeteren, ze bij te schaven en waar nodig te oefenen om in een toestand te komen waarin je aan je zwakke punten kunt werken.

2. Communicatie. Dit is het vermogen om effectief feedback te ontvangen en te geven. Dit is een beetje zoals personal branding. Heb je een blog of website gemaakt om je creaties met de wereld te delen? Heb je een blog gemaakt om je vrienden en familie op de hoogte te brengen van je vergeetachtigheid? Gebruik communicatievaardigheden om mensen te laten weten wat je hebt gedaan en wanneer. Dit is vooral handig als je niet weet welke ideeën je hebt die je kunt uitvoeren.

3. Organisatie. Dit is het vermogen om orde op zaken te stellen, om georganiseerd genoeg te zijn om veel dingen tegelijk te doen. Dit is een van de belangrijkste vaardigheden die u nodig zult hebben om een belangrijke rol te spelen in bijna elk soort werk dat u zult doen. Waarom? Omdat de meeste mensen die succesvol zijn, hun leven moeten organiseren om het meeste te halen uit wat ze hebben. Als je je leven niet kunt organiseren en op orde brengen, zul je je carrière ook niet kunnen organiseren.

4. Vooruit plannen, om klaar te zijn. Dit is een sleutelvaardigheid, want het is nodig voor bijna elke baan. Dit vereist dat je een portfolio opstelt voordat je op sollicitatiegesprek gaat, om te laten zien wat je kunt en voor welke baan je het meest geschikt bent. Als je in staat bent je toekomstige werkgever te laten zien en te overtuigen wat je voor hem kunt betekenen, dan ben je al een heel eind op weg. Heb je dat echter niet paraat, dan zul je gefrustreerd zijn als je de banen waarvoor je solliciteert niet krijgt.

Hier zijn enkele suggesties om u te helpen deze vaardigheden te oefenen:

Maak een lijst van alle banen die je eerder hebt gehad.

Schrijf op wat je in die banen bijzonder goed hebt gedaan en wat je anders had kunnen doen.

Kijk naar je werkverleden en maak een lijst van wat je goed hebt gedaan en wat je anders zou kunnen doen.

Stel vast waar u gepassioneerd over bent. Stel u vervolgens het soort banen voor dat u goed zult kunnen doen en het soort mensen met wie u in contact zult kunnen komen.

Door deze oefeningen te doen, krijg je een beter beeld van je carrièrewissel en kun je eventuele bezwaren blootleggen. Door deze oefeningen te doen, krijg je een duidelijker beeld van je doelen en van waar je naartoe wilt, zodat je betere beslissingen kunt nemen. Om in staat te zijn jezelf met vertrouwen te presenteren en een gevoel van richting en motivatie over te brengen.

De tweede stap is je energie te richten op die gebieden waarvan je denkt dat je er meer potentieel hebt.

In uw loopbaanplanning zult u in eerste instantie veel tijd besteden aan het bekijken van personeelsadvertenties, wervingswebsites en de verschillende mediakanalen voor geadverteerde banen. op zoek naar geadverteerde banen die bij uw vaardigheden passen.

U zult dit doen ongeacht of u momenteel een baan hebt of niet. U zult veel leren over potentiële banen lang voordat u daadwerkelijk in dienst bent.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.