Telefoonnummer

+123-456-7890

Email

mail@domain.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Kappers Alblasserdam

Een beginnende herenkapper ervaart zoveel pijn, dat je niet weet hoe het zou voelen. Een onervaren kapper zou hoogstwaarschijnlijk gedurende de dag onder toezicht moeten staan. Dat is de reden waarom beginnende kappers een opleiding volgen in minder relevante takken van de cosmetologie. De opleiding wordt gewoonlijk afgesloten met het behalen van een certificaat.

Zoals eerder gezegd, huren de meeste kappers tegenwoordig geen ruimtes meer van dag tot dag. Zij huren alleen ruimtes in specifieke salons die zij goed kennen en die werkrelaties hebben met de eigenaren van de gebouwen. Een kapper die in een salons aan huis werkt, hoeft bijvoorbeeld niet de agenda van de saloneigenaar te controleren die op bepaalde tijden persoonlijke assistentie nodig heeft. Dit laatste is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de junior-kapper niet gedurende langere uren moet werken wanneer de eigenaar niet beschikbaar is.

Als een junior kapper lange tijd in dezelfde kapsalon blijft, zou dat hem op den duur uit het vak drijven. Junior kappers worden soms door salons geleid, maar dat komt niet zo vaak voor. In de tijd van de junior stonden de meeste kappers bekend als junior stylisten. Dat komt omdat de lagere niveaus van het leerlingstelsel niet echt als opleiding werden beschouwd, maar gewoon als een slopende manier om het vak te leren. Na verloop van tijd ontwikkelden veel van de stylisten betere connecties en beschermheerschap, en hun namen zijn synoniem geworden met topsalons in het gebied. Het zijn de junior stylisten die het meeste werk doen in de meeste salons.

Aan de andere kant zijn de senior stylisten niet degenen die telefoontjes aannemen bij de top-tier restaurants. Zij zijn juist degenen die de minder gebruikte trajecten in de kapsalon doen. Het zijn de junior stylisten die de taken krijgen van het vegen en dweilen van de vloeren. Dit zijn de stylisten die het minste per uur betaald krijgen, en het zijn de junior stylisten die de klusjes in de meeste kleine salons opknappen.

In de 21e eeuw zijn het de junior stylisten die bekend worden als “herenstylisten”. Het zijn deze mannen die de junior taken op zich nemen en de salon op een productieve manier laten draaien. De meeste junior stylisten krijgen zo weinig betaald dat ze bijna halftijds moeten werken om de topklanten te krijgen die ze willen. Dat deze mannen zo lang werken is niet omdat ze het niet proberen, maar omdat ze geen geld hebben. De meeste junior stylisten zijn totaal onervaren, en de meesten beschikken niet over de nodige uitrusting en kennis die de topstylisten wel hebben. Hun vele uren werk zijn niet omdat ze het niet proberen, maar omdat ze geen geld hebben.

Onder invloed van de verkeerde informatie die werd verspreid door het verzwakte imago van de “libertijnse” salon van de jaren ’80 en ’90, hebben veel vrouwen de salon verlaten en zich in plaats daarvan gewend tot de plaatselijke kapperszaken, die er zijn om te dienen als een noodzaak. De meeste kapperszaken bieden niet de diensten aan van de dure kappers die in de jaren 90 in de mode lijken te zijn. Hierdoor is een groot gat ontstaan in de markt voor de diensten die laatstgenoemden aanbieden. Deze nieuwe, lager geprijsde diensten worden op hun beurt opgevuld door de junior stylisten, die daardoor een opzegtermijn hebben.

Het is waar dat zowel mannen als vrouwen een plaats hebben in deze industrie. Het zijn de pannen van de wereld en het enige wat er tussen hen in staat is kennis en zorg. Maar het is uiteindelijk de kennis en de zorg die de professionele man van de professionele vrouw scheidt. Het is dit gebrek aan kennis dat de aandacht van het publiek zal trekken.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.