Telefoonnummer

+123-456-7890

Email

mail@domain.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Ambulante begeleiding Eindhoven

Dit is mijn favoriete deel, omdat de mensen zich lijken open te stellen, ze worden zo open in hun communicatie met de professionals dat ze de deskundigen zoals ik het gevoel geven “op de hoogte” te zijn.

Om een voorbeeld te gebruiken: Een cliënt is bang voor een gevaarlijke situatie.

Hij/zij zegt, “mam, ik wil hier niet blijven, ga alsjeblieft weg! Het water is te hoog, het toilet is diep en maakt hem/haar moe. Ik sluit mezelf op in de badkamer! Roep me alsjeblieft niet!” Mama zegt: “Ik begrijp het, het spijt me dat je angst hebt, maar je bent niet in gevaar, je kunt je leven redden door deze actie te ondernemen.” Mam vraagt aan de directeur van de dagactiviteiten: “Ik moet naar Wal-Mart om met iemand over een bril te praten. Ik vertrek om 10:30.” De ambulante begeleider antwoordt: “Trouwens, geen bril.” Mam zegt: “Ik ben bezig de baby te voeden en zal de hele nacht met eten bezig zijn. Kan ik bij de baby blijven, en hem/haar daarna voeden?” De directeur van de dagactiviteiten zegt “nee, je kunt niet gaan, maar ik zal toch je aandacht nodig hebben, je moet met de baby uitgaan”. De moeder zegt: “Ik ben bang, ik wil die baby niet in mijn kamer, help me alstublieft om hem/haar uit MIJN kamer en in de badkamer te krijgen totdat we er zijn en u zich beter voelt.

We hebben verschillende gedragingen die moeten worden aangepakt en waar aan gewerkt moet worden. Wat cliënten hebben geleerd is dat er hoop is als verzorger. Mensen zien dat er iemand is, die echt om hun welzijn geeft en om dat van hen. Ze zien dat de cyclus doorbroken is. Deze kamer heeft te veel ramen, die zijn gerepareerd, maar mam en pap konden er door naar buiten. Er zijn te veel deuren die kapot zijn, er zijn kooien nodig, en snoeren zijn vastgebonden. Oplossingen: De oplossingen zijn eigenlijk vrij eenvoudig. Ontwerp een kamer die vanuit de slaapkamer of de familiekamer gezien kan worden naar het kantoor. Het moet voor moeder gemakkelijk zijn om met haar advocaat te vergaderen. Haar relatie tussen advocaat en cliënt is verbroken, daarom gelden dezelfde regels, dezelfde wensen moeten gelden. De faciliteit moet een onafhankelijk en gescheiden leven, dialoog en communicatie mogelijk maken. Helemaal geen omheining ’s nachts. Het brandalarm moet bewaakt worden. De cliënt moet zijn/haar bewegingen en zelfstandige verplaatsingen kunnen loggen.

Bovendien moet er aandacht worden besteed aan de medische zorgbehoeften van de cliënt. De cliënt en zijn voormalige metgezel moeten worden getest op kanker en adequaat worden behandeld. De cliënt moet worden onderzocht op mentale retardatie, lichte cognitieve stoornissen, levensbedreigende gezondheidsproblemen en hun veiligheidsbehoeften moeten worden beoordeeld. Controleer het papierwerk, de dossiers, maak kaarten en het rapport, als je iets ziet dat niet overeenkomt, kun je het niet bewijzen voor de rechtbank.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.